T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Mustafa Kemal İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Eskişehir İktisadi ve Ticari Bilimler akademisi Başkanlığı arasında 23 Eylül 1980 tarih ve 423/11808 sayılı protokolün EİTİA kampüs alanında, Milli Eğitim Bakanlığı ile EİTİA Eğitim, öğretim araştırma birimleri ve bütçe olanaklarının yanı sıra Akademiye ilişkin Vakıflarca desteklenen bir ilkokul ve orta öğretim kurumları tesis edilmesi ile ilgili protokolle karara bağlanmıştır. İlkokulumuzun tüm ihtiyacı sosyal tesis ve imkânları EİTİA Başkanlığınca karşılandığından okulun isminin Başkanlık ve Müdürlüğümüzce "MERKEZ AKADEMİ İLKOKULU" olarak tescil edilmesi teklifi 15.12.1980 tarih ve 700/9 sayılı yazımızla teklif edilmiş, ancak Milli Eğitim Danışma Kurulunun yönetici tavsiyesine uyarak EİTİA Başkanlığı ve Müdürlüğünce Atatürk'ün doğumunun 100. yılı nedeniyle bir şükran ifadesi olarak ilk teklifinin iptal edilerek okulumuzun yeni isminin "MUSTAFA KEMAL İLKOKULU" olarak tecil edilmesi teklifimiz İl Milli Eğitim Danışma Kurulunun 31.03.1981 tarih ve 11 nolu kararı ile İl İdare Kurulunun 07.04.1981 tarih ve 1981/4411 sayılı kararıyla uygun görülmüş ve 30.Nisan 1981 tarihinde ilgili kararlar okulumuz kayıtlarına intikal ettikten sonra "MUSTAFA KEMAL İLKOKULU" olarak resmi kayıtlarda kullanılmaya başlamıştır. Okul binası olarak önceden kampüs alanında Yabancı Diller Kampüsü olarak kullanılan bina (Personel lojmanı olarak yapılan ancak, lojman amacıyla kullanılmadan eğitime tahsis edilen) boş olarak okul müdürlüğüne teslim edilmiştir. Badana ve sıva tamiratı süratle yaptırılıp geçici sıra, masa, yazı tahtaları, öğretmen masa ve sıraları Akademi Başkanlığı' ndan temin edilip, protokol esaslarına göre Akademi personeli çocuklarıyla, durumu iyi olan ve karşılığında Yetiştirme Yurdundan gerekli sayıda öğrencilerin naklen kayıtları yapılmış ve bir hafta içinde süratle ilk ihtiyaçlar ve ön hazırlıklar tamamlanarak okul 8 ARALIK 1981 tarihinde fiilen yapılan sade bir törenle eğitim ve öğretime açılmıştır.

 

Okulun eğitim öğretim etkinliklerine yönelik ihtiyaçları dönemim EİTİA başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN tarafından organize edilerek ilgili kurumca karşılanmıştır.

 

Okulumuz 1982-1983 Eğitim öğretim yılından itibaren İlköğretim Okulu olarak faaliyetine devam etmiş 1992-1993 yılından itibaren bünyesinde 2. kademe öğrencilerini de bulundurmuştur.

 

1997-1998 Eğitim öğretim yılından itibaren 8 yıllık temel eğitim sistemine geçilmesiyle okulumuz 1. ve 2. kademe olarak eğitim öğretime devam etmiştir. Oluşan derslik ihtiyacı ilkokul binasının bahçesine kurulan tek katlı ek bina ile giderilmiştir.

 

Mevcut eğitim bloklarının yetersizliği nedeniyle okulumuza yeni bir bina yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır. 2011 yılında yapılan hazırlıklar neticesinde 14.05.2012 yılında yeni binamızın inşaatı başlamış ve 2012 Ekim ayında yeni binamız tamamlanmıştır.

 

Okulumuz 30 Ekim 2012 tarihinden itibaren yeni binasında eğitim öğretime başlamış olup Resmi açılış töreni 19.11.2012 tarihinde geniş bir katılımla yapılmıştır.

 

6287 sayılı kanun gereği okulumuz 2012-2013 Eğitim öğretim yılından itibaren "Mustafa Kemal İlkokulu" ve "Mustafa Kemal Ortaokulu" olarak yeniden yapılandırılmıştır. Her iki okulumuzda aynı binada aynı müdüre bağlı olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Teşekkürler

 

 

Okulun kurulması ve ihtiyaçlarının karşılanması için tüm imkânların seferber edilmesinde en büyük pay sahibi olan kuruluş dönemi Akademi Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN' e ve akademi çalışanlarına, Yeni okul binamızın yapılmasına vermiş oldukları maddi ve manevi katkılardan dolayı dönemin Anadolu Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Davut AYDIN' a ve üniversite çalışanlarına; Yeni okul binamızın inşasına sunmuş oldukları maddi ve manevi katkılardan dolayı hayırseverlerimiz Sayın Serpil ÇOLAK ve Kadri ÇOLAK' a, 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren; Okulumuzun eğitim öğretim etkinliklerinin etkin ve verimli yürütülebilmesi açısından her türlü desteği sağlayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN' a, Halen devam eden 2020-2021 eğitim öğretim yılı için Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat ERDAL'a üniversite yöneticileri ve diğer çalışanlarına; Okulumuz ve Milli Eğitim camiası adına sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.06.2021 - Güncelleme: 24.01.2023 10:05 - Görüntülenme: 2732
  Beğen | 0  kişi beğendi